Hoito tapahtuu hämärässä valaistuksessa. Asiakas on päälysvaatteilla selinmakuulla divaanilla ja hän saa päälleen 9kg painopeiton lisäämään turvallisuuden tunnetta.
Taustalla voit kuunnella vesiputouksen ääniä tai kuulokkeiden kautta tulevaa musiikkia. Itse hoito tapahtuu matalataajuus värähtelyllä, jonka voimakkuutta voidaan säätää tarpeen mukaan.
Valittavissa on rentouttava, palauttava, aktivointi tai tehonokoset ohjelmat.
Neurosonic hoidoista on saatu tutkimuksissa hyviä tuloksia unettomuuteen, stressiin, hermostollisiin ongelmiin, hormonaaliseen toimintaan sekä kehon tasapainoiseen toimintaan kokonaisvaltaisesti.
Hoidon ensisijaisena tarkoituksena on lievittää kehollista stressiä. Tämä tapahtuu lihas- ja kudosstimulaation sekä voimakkaan psyykkisen rentoutumisen kautta. Välittäjäainetoiminnassa tapahtuvat muutokset yhdessä kortisolitason laskun kanssa johtavat siihen, että parasympaattinen toiminta lisääntyy.
Näin tahdosta riippumaton toiminta kehossa rauhoittuu ja tämä edistää sisäelinten toimintaa. Yleisimmin tämä havaitaan suoliston ja keuhkojen toiminnan paranemisena, korkean verenpaineen laskuna, selittämättömien kipujen lievittymisenä sekä unen laadun paranemisena ja rauhallisempana olona. Tätä kautta vireystila ja mielialakin paranevat.